Eerste indoor wedstrijd

De eerste indoor wedstrijd van het jaar zit er op! Een dag met prachtige combinaties en blije jury’s. Met ook veel trotse momenten want onze stalgenootjes hebben super gereden.

Paarden

De zaterdag was voor paarden Z1 t/m ZZL en pony’s B t/m Z2 en werd om 9.30 afgetrapt door Bofil Bohuis met haar paard Silverdance BB in het Z1. In de eerste proef van het Z1 ging Wendy Plomp er met de winst vandoor met een prachtige score van 68,3% (242,5pt.). Dit deed ze met haar paard Kendirilla v/d Waalsehoeve. De vosmerrie is een dochter van Vivaldi en werd met een negen voor de dubbeltellende galopswissel beloond. Tweede werd Michelle Brouwer met President’s I Know met een mooie score van 65% (227, 5pt.). In de tweede proef won Annelies Kemper met haar paard Grandioos met 66,6% (233pt.)

Debuut

In het Z2 hebben onze stalgenootjes mooie prestaties neer gezet met in het bijzonder Dominique van Dalsen die haar debuut met haar nieuwe paard Just Johnson (v. Johnson) maakte. Ze won de klasse met 68,6% (240pt.)

“Het ging heel erg goed! We hebben hem nu twee weken in eigendom dus ik ben super blij met wat we in die korte tijd toch samen hebben kunnen presteren. Er zit nog genoeg verbetering in, maar dit is een mooie start. Ik denk dat we elkaar gewoon nog moeten leren kennen en zo beter leren begrijpen. Dan kunnen we echt alles afstemmen tot perfectie. Zonder mijn fantastische team had ik dit echt niet gekund.”, vertelt Dominique stralend na haar proef. Van Dalsen trok een publiek van stalgenoten en aanwezigen in de kantine.

“Ze komt echt binnen met dat paard!”, “Wat een super gaaf paard!”, aldus enkele eerste indrukken van toeschouwers tijdens de proef van Dominique en Just Johnson

Ook ‘onze’ Margreet Prosman reed een mooie score in het Z2 en werd tweede met het paard Fürst Royal. Ze reden een score van 67,9% (237,5pt.). Margreet pakte de winst in het ZZL met Drogon. Ze zetten samen een score van 72,3%(253pt.) neer.

Pony’s

Ook de ponyruiters deden het goed in het Z1/Z2. Robin Dicker werd met haar pony Hulst Isadora tweemaal eerste met twee super scores van 79,6%(278,5pt.) en 80,3%(281pt.). Waarmee zij gelijk de hoogste score van de dag reed.

In het B en L van de ponyrubrieken werd ook veel winst gereden. Waarbij Bo Luijten met King Arthur twee prachtige scores van 214,5 en 216,5 in het L2 neerzetten.

De jury van de klassen Z1 en ZZL paarden en Z1/Z2 pony’s was erg blij met de combinaties “Er waren veel bovengemiddeld goede combinaties. Dat is altijd super fijn. Je geeft als jury natuurlijk wel graag punten. Dat is gelukt want ik ga met een lege tas naar huis want alle punten zijn eruit!”, aldus Sijp.

Al met al een zaterdag vol goede paardensport met mooie scores, blije ruiters en veel patatjes. Zoals een wedstrijd behoort!

Scroll naar boven