Milka en versgemaakte soep, zo was het wedstrijdweekend in november

Indoor wedstrijdweekend nummer twee zit erop. De mooie combinaties, volle kantine en lekkernijen zetten de toon voor dit weekend. Zowel zaterdag als zondag waren er volle startlijsten en kon er van ’s ochtends tot laat in de middag volop genoten worden van de dressuursport en de heerlijke Milka bonbons die Joke voor iedereen had klaargezet.

Ook dit keer werd de zaterdag gereserveerd voor de paarden in de klasse Z1 t/m ZZL en pony’s B t/m Z2. Het Z1 paarden en pony’s met een enkele start in het Z2 was de eerste categorie. In de eerste proeven van deze categorie werden hele mooie scores gereden waarbij Margreet Prosman de winst binnenhaalde met een score van 68,3% (239 pt.) Tweede werd Wendy Plomp met Kendirilla v/d Waalsehoeve met 64,6% (226 pt.) en derde Veronique van der Panne met Fiarola en een score van 62,9% (220 pt.). In de tweede proef werden prima scores gereden waar enkele leermomenten bij behoorden.

Terwijl in de losrijdbaan de laatste dingetjes worden geoefend, begint Linda van Kuijk- van Bavel in het ZZL met een vloeiende proef. In het ZZL nam Margreet in de eerste proef de winst mee met 68,6% (240 pt.). Esmeel Pool werd in deze proef tweede, maar won de tweede proef met scores van 65,1% (228 pt.) en 62,4% (218,5 pt.). De jury was tevreden met de combinaties. Er waren volgens haar afwisselende beelden te zien waarbij de één rijkunstiger beter uit de verf kwam en de ander een paard van kwaliteit rondstuurde. Daarbij was er veel ruimte voor persoonlijk aandacht na de proeven wat voor zichtbaar tevreden ruiters zorgden.

Hierna volgde de volle Z2-paarden en pony’s. In deze klasse behoort een lichte trots aangezien stalgenootjes super hun best hebben gedaan en met winst naar huis gingen. Dominique van Dalsen werd bijvoorbeeld eerste in het Z2 met haar Just Johnson Forêt met 71,7% (251 pt.)! Zij werd ook eerste in het Z2-pony’s met D-pony Zky met een score van 69,9% (272,5) in de selectieproef.

Na de pony’s in het Z werd de baan omgebouwd om de resterende ponycombinaties te zien schitteren. Deze zeven combinaties reden vrijwel alleen maar scores boven de 190 punten. Bo Leijten ging haar moeder achterna en pakte de winst met zowel Durello in het B en King Arthur in het L2. Beide met scores van boven de 210 punten. Andere winnaars waren Chelsey Koning, Harley Dikkerboom, Estelle Middelkoop en Imke Kempen in het B, L1 en M1 met punten van rond de 200.

Deze zaterdag werd onder het genot van de vers gemaakte soep van Petra en Milka bonbons van Joke super afgesloten. Met nog genoeg Milka over om de zondag in te gaan.

Dag twee, zondag, werd georganiseerd door R.V. De Meern. De baan was strak gesleept en de klassen L1 en L2 in handicap trapte af om 9.30. In totaal reden er 15 combinaties mee in de eerste proef waarbij Linda van Kuijk- van Bavel haar categorie won met 207 punten. Daarnaast waren ook vandaag stalgenoten weer succesvol en zijn wij natuurlijk hartstikke blij met hun resultaten! Niet alleen in het L1 en L2, maar ook in het M1 en M2 lieten zij zich van hun beste kant zien. Zo reed Soraya Lagerweij supermooie proeven die werden beloond met 206,5 en 207,5 punten. Ook Estelle Middelkoop met de imposante Guapo reed mooie scores van 192 en 198,5 punten. De dag werd afgesloten met drie combinaties in het B die mooie eerste stappen als combinaties in de dressuursport zetten.

Een mooi wedstrijdweekend met sterke deelnemersvelden. Ook dit weekend was er enorm veel gezelligheid in de kantine en support voor elkaar. Vriendjes, zonen en mannen werden dit weekend gestrikt om voor te lezen. Mocht je deze niet hebben staat HCH altijd voor je klaar om je te helpen!

Scroll naar boven