De decemberkalender van HCH

Voor de maand december stonden er weer verschillende leuke wedstrijden op de planning. Zo werd de halve finale van de Subli Cup bij ons verreden en hadden we natuurlijk weer twee fijne wedstrijden van RV De Meern en HCH zelf. De chocoladetrend uit november is gebleven en dus konden ook dit keer de ruiters en grooms genieten van chocolade, koekjes en zelfs van heerlijk winterse chocolademelk met slagroom.

Op 10 december werd de halve finale van de Subli Cup bij ons op stal gehouden. Hier doen de meest potentiële jonge dressuurpaarden aan mee. Het is daarom super leuk dat deze bij ons op stal word gehouden. In deze wedstrijd zijn er twee leeftijdsrubrieken, de vier- en vijfjarigen. De beste vijf van elke rubriek mogen door naar de finale op Jumping Amsterdam. Bekende namen en stallen waren aanwezig om hun talenten te laten zien en kans te maken op de plek in de finale. De vierjarigen trapten deze dag af waarbij Stal Hexagon’s stalruiter Sergio Garcia Bermejo met de hengst Nachtwacht de eerste proef van de dag reed. De rubriek eindigden met de zusjes De Laat die met Newton M en Nox mooie proeven neerzetten. Bart Veeze won met de donkerbruine ruin Nero met ruime afstand van de nummer twee de rubriek. Verdere finalisten bij de vierjarigen werden Femke de Laat met Nashville Sw, Theo Hanzon met Nabuco van het Goorhof, Judith Ribbels met Nanny McPhee en Charissa Buurmeijer met No Limit. Nero is een nakomeling van Ferguson x Totilas.

Jurylid Adriaan Hamoen vertelde aan Subli zijn lof uit over de winnaar: “Het paard Nero bezit ongelooflijk veel kwaliteit. Het ziet er allemaal heel vanzelfsprekend uit en hij gaat met het grootste gemak met zijn oortjes erop door de rijbaan. Nero is een paard met ontzettend veel afdruk. Zeker zijn stap is een grote plus en die hebben we dan ook beloond met een 9,5. Daarnaast wordt hij ook heel professioneel voorgesteld door Bart. Van deze combinatie worden we echt heel blij.”  

Veeze was zelf ook erg tevreden en vertelde in hetzelfde interview zijn indrukken; “Nero geeft me een heel fijn gevoel. Hij loopt heel steady de proef door en nergens wordt het voor hem te moeilijk. Dat is echt uitzonderlijk voor een vierjarige. Onze hoge score van 88 was een fijne en leuke bevestiging van mijn goede gevoel over de proef. Ik kijk heel erg uit om de finale met hem te rijden in Amsterdam. Ik hoop ontzettend dat het deze editie wel door mag gaan tijdens Jumping Amsterdam. Vanwege alle coronamaatregelen werd het steeds op het laatste moment afgelast terwijl ik voorgaande edities ook steeds goede paarden had. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik nu wel met Nero kan rijden in de RAI. Het wordt vast superleuk!”

 

Na deze indrukwekkende voorstelling van zulke jonge, complete paarden was het tijd voor de vijfjarigen talenten en om 13.45 reed de zwarte merrie SPH Le Vixen met Dirk-Jan van de Water de baan door. Ook deze rubriek werd gejureerd door Adriaan Hamoen en Floor Droge en zij beloonde dit keer Hexagons Miamanda met de eerste plaats. De zwartbruine merrie van Toto Jr. x Rubiquil reed met Beni Pachl naar de 82%. Verdere finalisten waren Renate van Uytert-van Vliet mett My Blue Horse Santiano, Femke de Laat met Mission, Diederik van Silfhout met Galleria’s Mister Maserati en Kim Alting met Madison Ave.

Hamoen over de rubriek: “Miamanda heeft drie zeer correcte gangen en werd erg correct voorgesteld. De combinatie mistte alleen net een fractie activiteit in de stap. De scores lagen erg dicht bij elkaar want vlak daarachter werd Renate van Uytert-van Vliet met My Blue Horse Santiano verdiend tweede. Dat paard is echt een krachtpatser en kan heel goed galopperen. Er zaten alleen nog wat kleine verstoringen in de proef en we hadden graag iets meer controle gezien in de proef. Maar zeker een geweldig paard met veel potentie voor de toekomst.”

De bovengenoemde tien combinaties hebben een startbewijs binnen voor de finale op Jumping Amsterdam. Deze zal worden gehouden op 26 januari.

Op 11 december was er een super leuke wedstrijd van RV De Meern met de rubrieken paarden B t/m M2. De B en L1/L2 werden achter elkaar door gereden en gejureerd door A. Spronk-Fielmich. In de klassen werden mooie punten gereden en werden Angelique De Waal met Kalah en Joyce Blankestein met Jiro Gold eerste in de B met beide 195,5. Valerie De Jong met Esther en Janice Benschop met Evor werden eerste in het L1/L2 met 196 en 198 punten.

Het M1/M2 volgde en werd gejureerd door J.P. Ton. In beide proeven werd ‘onze’ Soraya Lagerweij eerste met Kadoeska PB. De bruine Chippendale merrie liet zich ook nu weer van haar beste kant zien en reed samen met Soraya naar de 204 en 212 punten! Tweede werd Annemieke Oudijk met Miss Montreal Lady met 199,5 en 201. Op deze wedstrijd waren er een aantal bekende gezichten maar ook nieuwe! Dat maakt het natuurlijk leuk om even te komen kijken en supporten.

Dankzij ons fantastische team lagen de banen er weer super strak bij voor de laatste wedstrijd van december op zaterdag de 17e. Op deze zaterdag werden de paarden klassen Z1 t/m ZZL en pony’s B t/m Z2 verreden. Om 9.45 startte de eerste combinatie in het ZZL. En hoe, Myrthe Wedda met Kick-off zette twee super proeven neer. Die later werden beloond met 228,5 en 230 punten. Ook de rest van het ZZL reed mooie punten en werden bijna allemaal beloond met winst. Hierna kwam het Z1 waarin Tom Verhoeven zowel eerste als derde werd met zijn twee toppers in de eerste proef. Mark van de Donk werd tweede, maar ze zaten dichtbij elkaar in de punten. Op volgorde scoorden zij 232, 229 en 223,5.  Mark startte nog een tweede proef waarbij een superscore van 243 reed en eerste werd. Deze twee klassen werden gejureerd door M. Cramer.

Als laatste het Z2, gejureerd door J.K. Leonhardt-Glimmerveen, waarin meerdere stalgenoten zich van hun beste kanten wilden laten zien. In de eerste proef werd Margreet Prosman eerste met Fürst Royal die met zijn jonge leeftijd al super elasticiteit en rust laat zien in deze moeilijke klasse. Ook onze Frauke De Vos en Freja Mattu pakte winst mee in deze proef. Waar Myrthe Wedda in deze proef laatste werd, herpakte ze zich bizar goed met Lotus-S en werd eerste met 241 punten in de tweede proef waardoor een rijkunstig compliment zeker op zijn plaats is!

Bij de pony’s doen stalgenootjes het ook keurig, want zowel Bo Leijten als Estelle Middelkoop winnen hun proeven én klassen. Bo in het B met Durello en L met King Arthur. Estelle in het M met Unique Drum van het Juxschot. Allen met scores van rond de 210. Een mooie afsluiter van onze decemberkalender. Een feestelijke wedstrijdmaand met supermooie en leuke wedstrijden om naar te kijken! Hopelijk zien we jullie allemaal in het volgende jaar tijdens onze laatste indoor wedstrijd in januari, maar schrijf je snel in, want het gaat snel!

 

Fijne feestdagen en een gezond 2023!

 

 

Scroll naar boven